Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Help!! Part 2

  1. #1
    Speechless
    Points: 350,732, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    SocialYour first GroupVeteranCreated Album pictures50000 Experience Points
    isucyfan's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Saint Paul, MN
    Posts
    19,856
    Points
    350,732
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 70
    Given: 1

    Help!! Part 2

    I am still having problems connecting to CF, only lately it has been much worse. I haven't been able to access the site for a week or so from home. Every other site works fine, but I time out whenever trying to go to CF. In the past, I have taken the advice here to do a DNS flush, and have spent considerable time with Qwest Cust. Service, to no avail. I have researched online to the best of my ability, but there has been nothing that works.

    This is killing me, and will really be bad when there is actually some Cyclone stuff going on! I am thinking that it is worth my first born son if someone can figure this out for me. (He doesn't know this yet.)

    Please email me at cycloneman@gmail.com if you have any suggestions.


    Last edited by isucyfan; 06-15-2007 at 01:18 PM. Reason: Added email contact
    Forever trying to find a cure for the Dunning-Kruger Effect.

  2. #2
    Speechless
    Points: 450,754, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    SocialRecommendation Second ClassVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    brianhos's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Trenchtown
    Posts
    39,576
    Points
    450,754
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 164
    Given: 27

    Re: Help!! Part 2

    Quote Originally Posted by isucyfan View Post
    I am still having problems connecting to CF, only lately it has been much worse. I haven't been able to access the site for a week or so from home. Every other site works fine, but I time out whenever trying to go to CF. In the past, I have taken the advice here to do a DNS flush, and have spent considerable time with Qwest Cust. Service, to no avail. I have researched online to the best of my ability, but there has been nothing that works.

    This is killing me, and will really be bad when there is actually some Cyclone stuff going on! I am thinking that it is worth my first born son if someone can figure this out for me. (He doesn't know this yet.)

    Please email me at cycloneman@gmail.com if you have any suggestions.
    Ok first thing to check, can you look up the ip address of CF? We need some help trying to figure what exactly the issues is.

    To look up the ip

    Start->run type cmd
    then type nslookup www.cyclonefan

    root@brianh oracle]# nslookup www.cyclonefanatic.com
    Server: 10.4.1.4
    Address: 10.4.1.4#53

    Non-authoritative answer:
    Name: www.cyclonefanatic.com
    Address: 72.232.247.226



    What do you get there?


    They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. - Benjamin Franklin 1775

  3. #3
    Speechless
    Points: 350,732, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    SocialYour first GroupVeteranCreated Album pictures50000 Experience Points
    isucyfan's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Saint Paul, MN
    Posts
    19,856
    Points
    350,732
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 70
    Given: 1

    Re: Help!! Part 2

    I am at the library right now, the only place I can access the site. This makes it hard to troubleshoot with anyone, so if you are willing to email me your instructions, I will try them! Thanks!


    Forever trying to find a cure for the Dunning-Kruger Effect.

  4. #4
    Speechless
    Points: 334,917, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ISUFan22's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Grimes, IA
    Posts
    31,729
    Points
    334,917
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 73
    Given: 152

    Re: Help!! Part 2

    You've got my e-mail from before, so feel free to contact me anytime. Brian gave you some good things to try, so copy 'em and e-mail the list to yourself so you can try it from home.

    It's very odd that you're having this much trouble.



  5. #5
    Addict
    Points: 64,940, Level: 79
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 1,510
    Overall activity: 8.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    CyinCo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Clive, IA
    Posts
    5,427
    Points
    64,940
    Level
    79
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 0

    Re: Help!! Part 2

    You could also try going through a anonymous proxy server from home. That might help determine if it is a setting on your PC or something to do with your ISP. Just my 2 cents.


    ISU Grad 1997.
    ISU Fan for Life.

    Not in CO anymore but I'm not changing my name :)

  6. #6
    Speechless
    Points: 334,917, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ISUFan22's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Grimes, IA
    Posts
    31,729
    Points
    334,917
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 73
    Given: 152

    Re: Help!! Part 2

    isucyfan e-mailed this to me...

    Thanks for helping again. I tried what brianhos suggested and got this: (I'd email it to him, but can't access the site, as I am at home now.)

    Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Ryan>nslookup www.cyclonefanatic.com
    Server: dslmodem.domain.actdsltmp
    Address: 192.168.0.1:53

    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    Non-authoritative answer:
    Name: www.cyclonefanatic.com
    Address: cPanelŽ

    Does that tell you anything?? I am limited in my knowledge about this.

    Thanks again...



  7. #7
    Speechless
    Points: 450,754, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    SocialRecommendation Second ClassVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    brianhos's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Trenchtown
    Posts
    39,576
    Points
    450,754
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 164
    Given: 27

    Re: Help!! Part 2

    Quote Originally Posted by ISUFan22 View Post
    isucyfan e-mailed this to me...

    Thanks for helping again. I tried what brianhos suggested and got this: (I'd email it to him, but can't access the site, as I am at home now.)

    Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Ryan>nslookup www.cyclonefanatic.com
    Server: dslmodem.domain.actdsltmp
    Address: 192.168.0.1:53

    DNS request timed out.
    timeout was 2 seconds.
    Non-authoritative answer:
    Name: www.cyclonefanatic.com
    Address: cPanelŽ

    Does that tell you anything?? I am limited in my knowledge about this.

    Thanks again...
    Bingo this is the problem. He is trying to lookup DNS off of 192.168.0.1 which is most likely his router/modem.

    (THIS IS ONLY IF YOU HAVE QWEST DSL)

    So one easy thing to do, is to add qwest main resolver to your DNS config as a secondary server.

    72.232.247.226 is resolver1.qwest.net

    So Right click on my network places on your desktop, right click on local area connection choose properties... Choose internet TCP, click on properties...

    Then type that address into the second DNS server, and use 192.168.0.1 for your first one.

    The other option is to figure out why your modem is not passing on requests for DNS.


    They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. - Benjamin Franklin 1775

  8. #8
    Speechless
    Points: 334,917, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ISUFan22's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Grimes, IA
    Posts
    31,729
    Points
    334,917
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 73
    Given: 152

    Re: Help!! Part 2

    I assume you already e-mailed that to him?



  9. #9
    Speechless
    Points: 450,754, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    SocialRecommendation Second ClassVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    brianhos's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Trenchtown
    Posts
    39,576
    Points
    450,754
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 164
    Given: 27

    Re: Help!! Part 2

    Quote Originally Posted by ISUFan22 View Post
    I assume you already e-mailed that to him?
    Yeah, fired it off a few min ago.


    They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. - Benjamin Franklin 1775

  10. #10
    Speechless
    Points: 334,917, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ISUFan22's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Grimes, IA
    Posts
    31,729
    Points
    334,917
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 73
    Given: 152

    Re: Help!! Part 2

    Excellent, thanks again!



  11. #11
    Addict
    Points: 64,940, Level: 79
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 1,510
    Overall activity: 8.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    CyinCo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Clive, IA
    Posts
    5,427
    Points
    64,940
    Level
    79
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 0

    Re: Help!! Part 2

    192.168.0.1 is DLink's addressing of their routers. Although, perhaps other devices use that addy as well. Not really sure.


    ISU Grad 1997.
    ISU Fan for Life.

    Not in CO anymore but I'm not changing my name :)

  12. #12
    Speechless
    Points: 334,917, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ISUFan22's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Grimes, IA
    Posts
    31,729
    Points
    334,917
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 73
    Given: 152

    Re: Help!! Part 2

    I know Linksys uses 192.168.1.1. I checked the 192.168.0.1 and it took me to a Qwest page for my Actiontec DSL modem.



  13. #13
    Speechless
    Points: 450,754, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    SocialRecommendation Second ClassVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    brianhos's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Trenchtown
    Posts
    39,576
    Points
    450,754
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 164
    Given: 27

    Re: Help!! Part 2

    Quote Originally Posted by ISUFan22 View Post
    I know Linksys uses 192.168.1.1. I checked the 192.168.0.1 and it took me to a Qwest page for my Actiontec DSL modem.
    You can do a tracert 192.168.0.1 to see what devices are between your PC and your actiontec modem.


    They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. - Benjamin Franklin 1775

  14. #14
    Starter
    Points: 18,486, Level: 41
    Level completed: 49%, Points required for next Level: 464
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran10000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lakewood Ranch, FL
    Posts
    721
    Points
    18,486
    Level
    41
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 6

    Re: Help!! Part 2

    I am having the same problem at home with Qwest. I will try your suggestions when I get home later and let you know if I can get my problem cleaned up. It has been very frustrating. I am afraid I am still going to have problems, or the problem is my router, because I use my lap top from the office at home and at the office it gets to CF just fine.

    I have Qwest DSL at home and this problem started like 3-4 weeks ago. Office works fine, it is just when I go home with my lap-top and sign in on my home wireless network.


    Last edited by JRE1975; 06-15-2007 at 03:43 PM.

  15. #15
    Speechless
    Points: 350,732, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    SocialYour first GroupVeteranCreated Album pictures50000 Experience Points
    isucyfan's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Saint Paul, MN
    Posts
    19,856
    Points
    350,732
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 70
    Given: 1

    Re: Help!! Part 2

    Brianhos,

    I followed your steps (I have Vista, which made them a little different, but I figured it out) and it seemed to work! I am on CF from home for the first time in a week or more. I am cautiously optimistic, as this happened last time, where I thought the problem was solved, but it turned out to be just the sporadic success I occasionally had in connecting. This seems more like the real deal, though, as right after I changed the settings and rebooted my modem, I connected.

    I believe I may owe you my first born son...he's almost 6 and eats a lot of peanut butter and jelly. He's not real good around the house chore-wise, but he may be malleable enough to be molded into a child slave. Let me know if you want standard or expedited shipping.

    Seriously, thank you. You have made my day.


    Forever trying to find a cure for the Dunning-Kruger Effect.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • Football
  • Iowa State vs. North Dakota State
  • August 30, 2014
  • 11:00 AM