Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Need PS3/MW2 help!

    When I go to multiplayer to play online it lets me choose a game, then when it pairs me with people, where it counts down the intermission/countdown to match it says "waiting". The GAME completely freezes, but when I hit my PS button the menu pops up and allows me to quit the game. When it quits me PS3 reboots. I don't understand it because DVDs/BluRays still work. Is this happening to anyone else??? Is it a PS3, Router, or MW2 problem? Please help!


    2009 Insight Bowl Champions!

  2. #2
    Addict
    Points: 214,793, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    JUKEBOX's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    7,052
    Points
    214,793
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Rent the game for a dollar and see if it's the disc.



  3. #3
    Pro
    Points: 37,728, Level: 59
    Level completed: 90%, Points required for next Level: 122
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    VeteranCreated Album pictures25000 Experience Points
    HOTDON's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Fort Dodge, IA
    Posts
    2,391
    Points
    37,728
    Level
    59
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Have you tried another game just to verify that it's not the machine? You said Blu-Rays work, but maybe it's a game thing. I had a similar issue with COD4 when my disc drive went belly up. I could get far enough into the menus to start look for a match, then it would lock up. My guess is that the heavy loading during a match setup sent it into fits. Got the drive replaced, and haven't had an issue since.

    Other than that I've been on daily and haven't had any issues getting into matches.



  4. #4
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    I have been looking on the internet and it's happening to many other people, but they also don't know how to fix it. I just tried playing my wife's Little Big Planet game online and it worked fine! I guess that rules out the PS3 and router.


    2009 Insight Bowl Champions!

  5. #5
    Speechless
    Points: 729,957, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 45.0%
    Achievements:
    SocialVeteranCreated Album pictures50000 Experience PointsOverdrive
    Cyclonepride's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    A pineapple under the sea
    Posts
    47,452
    Points
    729,957
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 1,293
    Given: 633

    Re: Need PS3/MW2 help!

    I don't know about the PS3, but on the 360 you have to have the router allowing the game system to send and receive information. Otherwise, it will do almost exactly what you are talking about (without the system reset).



  6. #6
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Quote Originally Posted by Cyclonepride View Post
    I don't know about the PS3, but on the 360 you have to have the router allowing the game system to send and receive information. Otherwise, it will do almost exactly what you are talking about (without the system reset).
    I have played quite a bit online though before this happened. Would my router do that on it's own?


    2009 Insight Bowl Champions!

  7. #7
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Quote Originally Posted by ISUcy08 View Post
    I have been looking on the internet and it's happening to many other people, but they also don't know how to fix it. I just tried playing my wife's Little Big Planet game online and it worked fine! I guess that rules out the PS3 and router.
    Tried MW2 again after a successful online Little Big Planet try and it happened again. I guess I'm just screwed.


    2009 Insight Bowl Champions!

  8. #8
    Speechless
    Points: 729,957, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 45.0%
    Achievements:
    SocialVeteranCreated Album pictures50000 Experience PointsOverdrive
    Cyclonepride's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    A pineapple under the sea
    Posts
    47,452
    Points
    729,957
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 1,293
    Given: 633

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Quote Originally Posted by ISUcy08 View Post
    I have played quite a bit online though before this happened. Would my router do that on it's own?
    Initially, mine would only do it while playing with certain people. Not sure what was different about them, but we'd have groups where certain combinations of friends could not play together. I had to input my xbox's ip address into the router to make it work.



  9. #9
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Yeah, I don't know what is wrong. DVDs/BluRays work. Other games work. Other games online work. MW2 single player works. The online browser works. Only when I get online to play multiplayer. This sucks. I got the game like 2 weeks ago, and it's awesome!


    2009 Insight Bowl Champions!

  10. #10
    Pro LeSchmick's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Urbandale
    Posts
    2,022
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    here's your problem: you have a PS3


    @LeSchmick

    XBox Live: Le Schmick

  11. #11
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Quote Originally Posted by LeSchmick View Post
    here's your problem: you have a PS3
    Har, Har, Har! I'm looking for REAL help! This is serious!


    2009 Insight Bowl Champions!

  12. #12
    Rookie
    Points: 11,517, Level: 32
    Level completed: 39%, Points required for next Level: 433
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran10000 Experience Points

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ames
    Posts
    352
    Points
    11,517
    Level
    32
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Unplug the router and plug it back in. I had to do that with my linksys router every time I played, since I have purchased a newer router and have not experienced any difficulty.



  13. #13
    Addict
    Points: 214,793, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    JUKEBOX's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    7,052
    Points
    214,793
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    Quote Originally Posted by LeSchmick View Post
    here's your problem: you have a PS3
    I have a 360 and PS3.....
    The 360 hardware absolutely blows.. It's loud and I've had the RROD twice.



  14. #14
    Recruit
    Points: 3,722, Level: 17
    Level completed: 68%, Points required for next Level: 128
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    1000 Experience PointsVeteran
    isufan33's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    82
    Points
    3,722
    Level
    17
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    im playing it right now and its working fine for me... but it has happened to me before, it just started working for me... idk what it is



  15. #15
    All-Star
    Points: 28,153, Level: 51
    Level completed: 55%, Points required for next Level: 497
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points
    ISUcy08's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1,947
    Points
    28,153
    Level
    51
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Need PS3/MW2 help!

    I tried unplugging the router. Didn't help. I tried disconnecting my connection and reentering my router password. Didn't help. It's really weird. I do the team deathmatch and it even puts my on one of the teams. Says "Launching" at the top, and..... freeze. This blows!


    2009 Insight Bowl Champions!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • TV: FOX
  • Iowa State vs. Baylor
  • September 27, 2014
  • 07:20 PM