Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Hall-Of-Famer
    Points: 38,340, Level: 60
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 710
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Altoona
    Posts
    3,780
    Points
    38,340
    Level
    60
    Thumbs Up
    Received: 3
    Given: 0

    Got picture but no sound...

    I'm trying to watch tv episodes from my Macbook to my LG plasma. Bought the hdmi to dvi cord, and was told that would take care of the video and audio. I got the picture on my tv but no sound. I was then told to buy a 3.5mm ministereo to RCA cord and that the sound would automatically transmit to the tv. It's not.

    What am I doing wrong? Doesn't seem that complicated.



  2. #2
    Addict
    Points: 127,872, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 12.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    tim_redd's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Ankeny
    Posts
    7,436
    Points
    127,872
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 112
    Given: 61

    Re: Got picture but no sound...

    dvi doesn't do audio that I'm aware of...



  3. #3
    Addict
    Points: 165,599, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    9,870
    Points
    165,599
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 177
    Given: 423

    Re: Got picture but no sound...

    DVI is only Video - whoever told you that it would do audio is an idiot.



  4. #4
    Hall-Of-Famer
    Points: 38,340, Level: 60
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 710
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Altoona
    Posts
    3,780
    Points
    38,340
    Level
    60
    Thumbs Up
    Received: 3
    Given: 0

    Re: Got picture but no sound...

    So why isn't my 3.5mm ministereo to RCA working?



  5. #5
    Addict
    Points: 165,599, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    9,870
    Points
    165,599
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 177
    Given: 423

    Re: Got picture but no sound...

    Quote Originally Posted by ISUonthemove View Post
    So why isn't my 3.5mm ministereo to RCA working?
    Check for a few things on that. Make sure the sound on your computer is all the way up. Also make sure the RC inputs are for the same input of the TV.
    If the RCA cord is going to another input on your tv then the sound would only go through if the tv was on that selected input. If that doesn't work I'd buy a PC



  6. #6
    Hall-Of-Famer
    Points: 38,340, Level: 60
    Level completed: 41%, Points required for next Level: 710
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran25000 Experience Points

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Altoona
    Posts
    3,780
    Points
    38,340
    Level
    60
    Thumbs Up
    Received: 3
    Given: 0

    Re: Got picture but no sound...

    Quote Originally Posted by ISUKyro View Post
    Check for a few things on that. Make sure the sound on your computer is all the way up. Also make sure the RC inputs are for the same input of the TV.
    If the RCA cord is going to another input on your tv then the sound would only go through if the tv was on that selected input. If that doesn't work I'd buy a PC
    Not sure exactly what you mean but I've tried every input on the tv.



  7. #7
    Addict
    Points: 165,599, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    9,870
    Points
    165,599
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 177
    Given: 423

    Re: Got picture but no sound...

    Hmmm, then I'm a bit stumped myself. Do you have a normal pair of headphones you can try on your laptop, just to make sure that jack is working?



  8. #8
    Addict
    Points: 165,599, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 13.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    9,870
    Points
    165,599
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 177
    Given: 423

    Re: Got picture but no sound...

    Just out of curiosity, why didn't you just use HDMI to HDMI on your plasma? Why switch it over to DVI in the first place?

    EDIT: I dont't know but it could be that if your laptop recognized the HDMI it my think you'd use that for audio and thus turn off the speakers and headphone jack on the laptop - not confirmed though as I haven't tried this setup.



  9. #9
    Pro
    Points: 25,470, Level: 48
    Level completed: 92%, Points required for next Level: 80
    Overall activity: 3.0%
    Achievements:
    SocialVeteran25000 Experience Points
    Skyh13's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    2,897
    Points
    25,470
    Level
    48
    Thumbs Up
    Received: 23
    Given: 2

    Re: Got picture but no sound...

    So why isn't my 3.5mm ministereo to RCA working?
    If you are converting DVI on your Macbook to HDMI on your TV, and then attempting to use RCA sound, I'm guessing that's the issue. Your TV would probably be expecting all inputs to be through HDMI, and therefore won't be taking inputs through the RCA. If you had a 3.5 mm input on your TV, that'd probably work. I'd check that out and see if you do.

    Edit: And ditto that whoever told you that you could get sound through an HDMI to DVI cable is an idiot.


    Last edited by Skyh13; 06-16-2009 at 07:32 PM.

  10. #10
    Pro Achievements:
    Veteran10000 Experience Points

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    2,338
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: Got picture but no sound...

    Did you turn up the volume?



  11. #11
    Legend
    Points: 208,350, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    SocialCreated Album picturesVeteran50000 Experience Points
    dmclone's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    50131
    Posts
    13,628
    Points
    208,350
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 310
    Given: 478

    Re: Got picture but no sound...

    Try unplugging the HDMI cable, leave the audio hooked up, and change your TV settings to something other than HDMI. Do you get audio now?



  12. #12
    Legend
    Points: 208,350, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 24.0%
    Achievements:
    SocialCreated Album picturesVeteran50000 Experience Points
    dmclone's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    50131
    Posts
    13,628
    Points
    208,350
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 310
    Given: 478

    Re: Got picture but no sound...

    Make sure you're connecting the audio to something generic like "audio input" not like A/V input 2. It may even be just a 3.5 to 3.5 connection.



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • TV: TBD
  • Iowa State vs. Oklahoma
  • November 1, 2014
  • 07:00 PM