Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: HDTV Help

  1. #1
    Addict
    Points: 103,402, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    CyForPresident's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cornlands of Ayuxwa
    Posts
    5,451
    Points
    103,402
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 40
    Given: 7

    HDTV Help

    I just purchased a new 22' Vizio and I want to connect the Mediacom digital cable box to it. I had it working with normal RCA's (the red, yellow and white cords), but was unable to get the HD channels, all the normal ones worked just fine. I just bought the HDMI cable but I don't see where it would plug in to the back of the digital cable box. Does anyone have an idea on how to do this?



  2. #2
    Legend
    Points: 110,757, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    10,009
    Points
    110,757
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 239
    Given: 665

    Re: HDTV Help

    You can use component if you want. The R G B cord.
    HD can't go through the old yellow, red, white.

    EDIT: to help, what's the model number of the cable box - or snap a pic of the back and we'll point it out.



  3. #3
    Addict
    Points: 82,950, Level: 89
    Level completed: 56%, Points required for next Level: 800
    Overall activity: 9.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    ripvdub's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Sk-Ankeny
    Posts
    6,871
    Points
    82,950
    Level
    89
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 215

    Re: HDTV Help

    The box and or tv have to have component cables, green, blue and something. That and HDMI are the only options for HD I believe.


    #BEATIOWA

  4. #4
    Speechless
    Points: 258,992, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    16,071
    Points
    258,992
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 790
    Given: 691

    Re: HDTV Help

    Quote Originally Posted by CyForPresident View Post
    I just purchased a new 22' Vizio and I want to connect the Mediacom digital cable box to it. I had it working with normal RCA's (the red, yellow and white cords), but was unable to get the HD channels, all the normal ones worked just fine. I just bought the HDMI cable but I don't see where it would plug in to the back of the digital cable box. Does anyone have an idea on how to do this?
    Did you get an HD box? I would certainly think there would be an obvious HDMI output if it is. You may just have a standard definition digital cabe box which won't give you HD no matter what output you use. And it won' have an HDMI output. If it's the same box you already had you'll need to upgrade.

    22 feet is a huge TV. Congrats.



  5. #5
    Addict
    Points: 119,266, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 7.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    aeroclone's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6,115
    Points
    119,266
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 272
    Given: 103

    Re: HDTV Help

    There are still a lot of cable boxes out there that don't have HDMI. You may have to go the component video option. If you need to buy cables, head over for monoprice.com. Quality products at a fraction of what you would pay at a store. I buy all my computer and home theater cables from that site.



  6. #6
    Prospect
    Points: 4,850, Level: 20
    Level completed: 50%, Points required for next Level: 200
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran1000 Experience Points

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Fortress of Solitude
    Posts
    48
    Points
    4,850
    Level
    20
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 1

    Re: HDTV Help

    Call Mediacom and get a new HD box, that'll have HDMI or connect the cable directly to your TV and you can pick the up via 5.1, 8.1, etc., but only locals.



  7. #7
    Addict
    Points: 103,402, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    CyForPresident's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cornlands of Ayuxwa
    Posts
    5,451
    Points
    103,402
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 40
    Given: 7

    Re: HDTV Help

    I know it is an HD box because when I have it hooked up with the Red, yellow, and white cord, I can hear the HD channel but I can't see it.

    So I need to get the Blue, green and red cable basically.



  8. #8
    Legend
    Points: 110,757, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    10,009
    Points
    110,757
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 239
    Given: 665

    Re: HDTV Help

    The blue green red will only do pic, no sound. Simply use the Red and White from the other cord at the same time if you like.
    But if it is indeed a HD box that would get you the pic you need.



  9. #9
    Hall-Of-Famer
    Points: 76,419, Level: 85
    Level completed: 93%, Points required for next Level: 131
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    SocialVeteranCreated Album pictures50000 Experience Points
    4429 mcc's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wall Street
    Posts
    4,402
    Points
    76,419
    Level
    85
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    Re: HDTV Help

    Quote Originally Posted by CyForPresident View Post
    I know it is an HD box because when I have it hooked up with the Red, yellow, and white cord, I can hear the HD channel but I can't see it.

    So I need to get the Blue, green and red cable basically.
    With mediacom non-hd boxes you can hear hd channels but there is no picture. Easiest way to find out for sure, call mediacom.



  10. #10
    Speechless
    Points: 258,992, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 21.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    16,071
    Points
    258,992
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 790
    Given: 691

    Re: HDTV Help

    Quote Originally Posted by CyForPresident View Post
    I know it is an HD box because when I have it hooked up with the Red, yellow, and white cord, I can hear the HD channel but I can't see it.

    So I need to get the Blue, green and red cable basically.
    If it is indeed an HD box, yes, that should do it. RGB will give you the picture and the other will give you the left and right audio. Monoprice.com is the way to go for cables as mentioned before.



  11. #11
    Addict
    Points: 103,402, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    CyForPresident's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cornlands of Ayuxwa
    Posts
    5,451
    Points
    103,402
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 40
    Given: 7

    Re: HDTV Help

    Sounds like I better call mediacom. Does the new HD box cost more or do you just trade in the old one for the new one?

    As you can tell, I have no idea what is what or what I'm doing.



  12. #12
    Legend
    Points: 110,757, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 20.0%
    Achievements:
    Veteran50000 Experience Points
    ISUKyro's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Houston, TX
    Posts
    10,009
    Points
    110,757
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 239
    Given: 665

    Re: HDTV Help

    Not sure about mediacom (don't live in Iowa), but yeah you usually pay more for HD programming.



  13. #13
    Hall-Of-Famer
    Points: 76,419, Level: 85
    Level completed: 93%, Points required for next Level: 131
    Overall activity: 1.0%
    Achievements:
    SocialVeteranCreated Album pictures50000 Experience Points
    4429 mcc's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Wall Street
    Posts
    4,402
    Points
    76,419
    Level
    85
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    Re: HDTV Help

    Quote Originally Posted by CyForPresident View Post
    Sounds like I better call mediacom. Does the new HD box cost more or do you just trade in the old one for the new one?
    Yep 10 bucks a month....get ready to wait for 2 months until one is available.

    If you got the cajones call them up and cancell b/c you just got the new tv and maybe they'll offer you a year's discount.



  14. #14
    Prospect
    Points: 6,617, Level: 24
    Level completed: 14%, Points required for next Level: 433
    Overall activity: 0%
    Achievements:
    Veteran5000 Experience Points

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Holts Summit, MO
    Posts
    51
    Points
    6,617
    Level
    24
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    Re: HDTV Help

    I just called Mediacom and switched our regular digital box with a HD box. As long as you turn in the old box, there should be no extra charge. At least that worked for me.



  15. #15
    Addict
    Points: 103,402, Level: 100
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 5.0%
    Achievements:
    SocialVeteran50000 Experience Points
    CyForPresident's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cornlands of Ayuxwa
    Posts
    5,451
    Points
    103,402
    Level
    100
    Thumbs Up
    Received: 40
    Given: 7

    Re: HDTV Help

    Thanks for your help everyone. I'm gonna try and trade in for a new box with an HDMI hook up. Thanks again!



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
  • TV: FS1
  • FOOTBALL: Iowa State vs. West Virginia
  • November 29, 2014
  • 11:00 AM